Återkalla kalkyl                          

Det går nu att återkalla en kalkyl som skickats för granskning, innan ett beslut är taget på kalkylen. I samband med att man återkallar kalkylen, går det att lägga till en förklarande kommentar. Händelsen och kommentaren kan ses i händelselistan. Att återkalla en kalkyl fungerar endast i försäkringsärenden.

 


Ändring av händelse som berör kalkylbeslut  

När man ska ta beslut på en kalkyl öppnas granskningsvyn i samma fönster i webbläsaren och inte i en ny flik. När granskningsvyn stängs kommer man tillbaka till det pågående uppdraget i samma fönster.

När man öppnar en händelse som berör kalkylbeslut i händelselistan öppnas ögonblicksbildens kalkylvy i samma fönster i webbläsaren. Information från uppdraget som relaterar till kalkylen finns bakom symbolen [i] till höger i översta fältet.

När ögonblicksbilden stängs kommer man tillbaka till det pågående uppdraget.

Ändringen görs för att förbättra den tekniska strukturen i systemet.


 

Bjud in en underentreprenörs affärsenhet till ett uppdrag

Det är nu möjligt för huvudentreprenören att bjuda in en underentreprenörs affärsenhet i ett uppdrag. Det görs genom att välja Underentreprenör, och då kommer listan över affärsenheter upp. Det går att bjuda in moderbolaget, eller en specifik lokal affärsenhet. Du kan också söka i listan för att hitta den enhet du letar efter.




Ny kodstruktur för bransch EL

CAB har utfört en periodvis utvärdering av bransch EL, vilket resulterat i en helt ny kodstruktur. I samband med det har även en omfattande genomgång av material och materialpriser för bransch EL genomförts.

Förändringen i kodverket, inklusive materialpriser, för bransch EL bedöms av CAB vara marknadspåverkande, vilket innebär att CAB bedömer att både beställare och utförare i MEPS noggrant bör utvärdera hur förändringen kan komma att påverka verksamheten, avtalen och hur användandet av MEPS eventuellt ska förändras.


Läs mer här: https://property.cab.se/sv-SE/support/solutions/articles/9000236111-f%C3%B6rhandsinformation-ny-kodstruktur-f%C3%B6r-bransch-el


Finsk länk: https://kiinteistot.cabgroup.fi/fi/support/solutions/articles/9000236455-ennakkotieto-s%C3%A4hk%C3%B6toimialan-uusi-koodirakenne