Laskelman lähetyksen peruutus                      

Päätettäväksi lähetetty laskelma on nyt mahdollista peruuttaa ennen kuin päätös laskelmasta on tehty. Kun laskelma peruutetaan, siihen on mahdollista lisätä selittävä kommentti. Tapahtuma ja sen kommentti näkyvät hankkeen tapahtumalistauksessa. Laskelman peruuttaminen toimii ainoastaan vakuutushankkeissa.

 

Muutos laskelman päätöstä koskevassa tapahtumassa       

Kun laskelmasta ollaan tekemässä päätöstä, avautuu tarkastelunäkymä samassa selainikkunassa, eikä uudessa välilehdessä kuten aikaisemmin. Kun tarkastelunäkymä suljetaan, palataan takaisin samassa selainikkunassa käynnissä olevaan hankkeeseen.

Kun avataan tapahtumalistan tapahtuma, joka koskee laskelman päätöstä, avautuu tapahtuman tilannekuva samassa selainikkunassa.

Hankkeen laskelmaan liittyvät tiedot löytyvät laskelman tilannekuvan yläkentästä oikealta [i]-symbolin takaa.

Kun laskelman tilannekuva suljetaan, palataan takaisin käynnissä olevaan hankkeeseen.

Nämä muutokset tehdään järjestelmän teknisen rakenteen parantamiseksi.

 

Sähkötoimialan uusi koodirakenne

CABin toteuttaman sähkötoimialan arvioinnin tuloksena sähkön koodirakenne uusitaan. Samassa yhteydessä sähkötoimialan materiaalit ja materiaalihinnat on myös läpikäyty kattavasti.

CAB katsoo, että koodistomuutoksilla, ml. materiaalihinnat, on vaikutusta markkinoihin, mikä tarkoittaa, että CABin arvion mukaan sekä tilaajan että suorittajan MEPSissä tulisi huolellisesti arvioida, miten muutos voi vaikuttaa liiketoimintaan, sopimuksiin ja miten MEPSin käyttöä tulisi mahdollisesti muuttaa.


Lue lisää:

https://kiinteistot.cabgroup.fi/fi/support/solutions/articles/9000236455-ennakkotieto-s%C3%A4hk%C3%B6toimialan-uusi-koodirakenne



Lisäys MEPS Säännöstöön

MEPS Säännöstöön on tehty selvennyksiä, joista kaksi tärkeintä ovat:

  • Puretun materiaalin paino (paino ulos) on laskettu kuivapainon mukaan, eikä se sisällä hävikkiä ja pakkausmateriaaleja.
  • Kiinnitysmateriaalit sisältyvät MEPS-koodeihin, ellei kooditiedoissa toisin mainita.


Lue lisää MEPS Säännöstöstä täältä