Projektplan

När en huvudentreprenör är en del av ett uppdrag kan denne skapa en projektplan. Projektplanens syfte är att skapa en bättre överblick över tidsplanen för alla parter i genomförandet av projektet och en möjlighet att följa upp projektets utfall. Projektplanen byggs upp av arbetsorder och dess aktiviteter (rivning, sanering, avfuktning och nymontering). Första startdatumet och sista slutdatumet för respektive aktivitet i alla arbetsorder sätter aktiviteten i projektplanen. När den preliminära projektplanen blir fastställd går den inte att ändra. Den faktiska projektplanen som visas samspelar med arbetsorder i uppdraget.

Ny vy i MEPS: "Kontroll"

En ny vy finns nu tillgänglig för alla användare i MEPS. Denna vy, som vi kallar Kontroll, visar status för respektive uppdrag med hänsyn till olika uppgifter. Uppgifter är "projektplan fastställd", "rivning", "avfuktning", "sanering" och "återställning" samt "klar i uppdraget". Dessa uppgifter följs upp och notifieras med hänsyn till datum både när de ska påbörjas och slutföras. Denna notifiering sker via olika statussymboler som hjälper användaren att se vem och när olika uppgifter ska göras/färdigställas. Det går även att filtrera på olika egenskaper i uppdraget (t ex affärsenheter, kontaktpersoner, etiketter etc.)

Chatt med ny funktionalitet

Vi har uppdaterat MEPS-chatten. Nu finns möjlighet att ”gilla”, ”flagga” och ”följa” konversationer direkt i respektive tråd/konversation. När du som ersättare/vikarie hanterar notifieringar och svarar på trådar/konversationer visas det vem som är satt som ersättare direkt i tråden. Flytande chatt är nu åtkomlig i det nedre högra hörnet i vyerna och har samma funktionalitet som den generella chatten.

Datum och tid på bilder

Bilder som finns under "bilder och dokument" kommer att visa datum när bilden har tagits (om data på detta finns i filen) och när bilden laddats in i MEPS.