Materiaalihinnastoilla uusi näkymä kohdassa ”Meidän yritys”                    

Materiaalihinnastot on järjestetty aakkosjärjestykseen, ja luonnostilassa olevat materiaalihinnastot näytetään ensin. Aktiivisista materiaalihinnastoista näytetään vain uusin. Muita aktiivisia materiaalihinnastoja voi tarkastella valitsemalla "Näytä lisää". 

Tiedostokooltaan suuren materiaalihinnaston tuonti on mahdollista käynnistää ja jatkaa muuta työskentelyä rinnakkain tuonnin aikana. Myös tuonnin etenemisen seuranta on mahdollista.


"Muu tapahtuma" nimetään uudelleen

Selkeyden vuoksi "Muu tapahtuma" tulee vaihtamaan nimensä muotoon "Muu laskelmatapahtuma". Kun tällainen tapahtuma avataan tapahtumalistassa, ei enää avaudu uuttaa ikkunaa, vaan näkymä pysyy samassa ikkunassa, joka näyttää laskelmanäkymän tilannekuvan. Tilannekuvan laskelmaan liittyvää tietoa voi tarkastella käyttämällä oikeassa yläkulmassa näkyvää ruutua, jossa on symboli "i". Kun tilannekuva suljetaan, palataan takaisin "Tietoja hankkeesta" -näkymään käynnissä olevassa hankkeessa.


Muun tapahtuman tapahtumatyyppejä nimetään uudelleen                       

Selkeyden vuoksi muun tapahtuman tapahtumatyypeissä tehdään seuraavat muutokset: ”Päätös – Hyväksytty” muuttuu muotoon ”Päätös – Laskelma hyväksytty” ja ”Päätös – Hylätty” muuttuu muotoon ”Päätös – Laskelma hylätty”.


"Järjestelyaika" muutetaan muotoon "Epäsuora työ"

Koska MEPS Säännöstöön on tehty muutoksia, myös MEPS-järjestelmässä ja kustannusraporteissa tehdään vastaava muutos. "Järjestelyaika" muutetaan muotoon "Epäsuora työ", jotta olisi selkeämpää mitä se todellisuudessa tarkoittaa. Muutos ei tapahdu toukokuun versiojulkaisun yhteydessä vaan vasta sen jälkeen.


Muutoksia MEPSin tarkastussovelluksessa

Touko- ja kesäkuun aikana MEPSin tarkastussovellusta päivitetään järjestelmän teknisen rakenteen parantamiseksi. 


Sovelluksessa on uusi kirjautumisnäyttö, joka sisältää MEPS Supportin yhteystiedot sekä mahdollisuuden testata internetyhteyttä. 


Kuvagalleria siirtyy vasemman valikon alalaitaan ja sen sisältämien kuvien määrän on nähtävissä kyseissä valikossa kuvagallerian kohdalla. 


Yhteyshenkilöt-sivun näkymä on päivitetty ja Läsnä tarkastuksessa -kohtaan on lisätty uusi painike. 

Yhteenveto-sivulla on tekstin muokkaus nyt mahdollista. 


Tilat-sivulta on poistettu laseretäisyysmittarin mittojen automaattinen lukutoiminto.


Tarkista ja päätä -painikkeesta siirrytään tarkastelemaan yhteenvetoa tarkastuksesta. Uutena toimintona järjestelmä korostaa kuvakkeita käyttäen yhteenvedossa kohtia, joiden näkymää on mahdollista laajentaa. Lisäksi tarkastuksen yhteenvedon tiettyihin kohtiin on lisätty Muokkaa-painike, joka mahdollistaa muutosten tekemisen suoraan yhteenvedossa. Palataksesi takaisin yhteenvetoon klikkaa Tarkasta ja päätä -painiketta ja jatka tarkastuksen yhteenvedon tarkistusta / muokkausta.


Nyt on helpompaa aloittaa tarkastus, jossa on paljon kuvia, jotka eivät ole paikallisesti ladattu laitteeseen. Aiemmin piti odottaa kuvien latautumista ennen kuin järjestelmä avasi tarkastukseen. Nyt lataus tapahtuu taustalla samanaikaisesti, kun tarkastusta tehdään tarkastussovelluksessa.


Uusi koodirakenne puurangoille

  • LATTIA, SISÄSEINÄ, SISÄKATTO ja JULKISIVUT saavat puurangoille uuden rakenteen Runko / Puu
  • Ristiin koolaus, poikkipuut, tasosäätö ja vastaavat työvaiheet kootaan alakategoriaan Sovitukset, jotta selkeytettäisiin, että kyseiset työvaiheet kohdistuvat olemassa olevaan materiaaliin. 
  • Koodi Mikrobikasvuston hionta on lisätty kohtaan Runko / Toimenpiteet / Jyrsintä ja Hionta. Samasta kohdasta löytyy myös Liima- ja värijäämien kaavinta.


Uusi koodeja jyrsinnälle ja hionnalle

  • Jyrsintä karkeampi kerros poistetaan ja sen korvaa Jyrsintä betoni, Jyrsintä kevytbetoni ja Jyrsintä bitumi.
  • Betonin hiontakoodit korvataan koodeilla Hionta betonihiomakoneella, Hionta teräshierrolla ja Mikrobikasvuston hionta.
  • Muutos koskee LATTIAA, SISÄSEINÄÄ, SISÄKATTOA ja koodeja kohdassa Runko / Toimenpiteet / Jyrsintä ja Hionta. Jyrsintä bitumi koskee LATTIAA ja SISÄSEINÄÄ. Hionta teräshierrolla koskee ainoastaan LATTIAA.
  • Kohdassa SISÄSEINÄ / Runkoverhous / Toimenpiteet / Jysrintä ja Hionta on rappaukselle lisätty koodeja: Jyrsintä rappaus ja Mikrobikasvuston hionta.


Rossipohjan koodit siirretään

Rossipohja siirretään kohdasta LATTIA / Runko kohtaan LATTIA / Runkoverhous, kun työ tehdään yläpuolelta, ja kohtaan POHJA-, PERUSTUS- JA MUURAUSTYÖ / Ryömintätila, kun työ tehdään alapuolelta.


Putkikieppien koodit päivitetään

PEX-putkien ja pehmeiden kupariputkien kieppikoodeja on tarkennettu siten, että ne huomioivat rei’ityksen sisältyvän putken pituuskoodiin. Koodien ohjetekstit on myös päivitetty sen osalta, että rei’itys sisältyy koodeihin.


Päivitetty ulkoasu ”Tietoja hankkeesta” sivun kohdassa ”Merkitse hanke valmiiksi”

Painikkeen ulkoasu on muuttunut, mutta painikkeen toiminto on sama kuin aikaisemminkin.

 


MEPSin materiaalihintojen päivitys 

 

Materiaalien markkinahinnoissa tapahtuneiden muutosten takia olemme päivittäneet MEPSin materiaalihintoja. Hintamuutosten kuvaamiseksi oheistamme listan yleisimmissä materiaaliryhmissä tapahtuneista keskimääräisistä prosentuaalisista muutoksista.

 

Oikeiden materiaalihintojen saamiseksi MEPS-hankkeeseen suosittelemme sovittujen ja/tai omien materiaalihinnastojen käyttämistä. Yleensä aina sovitut ja/tai omat hinnat vastaavat parhaiten hankeen todellisia materiaalikustannuksia.

 

Jos sinulla on kysyttävää omien materiaalihinnastojen käyttämisestä, ota yhteyttä: support@meps.fi tai 020 730 2300.

 

 

MateriaalihintaryhmäMuutos
Kupariputket ja osat

3,6% 

Sähköasennusmateriaali

0,1% 

Taitelistat - sinkitty

1,2% 

Kipsituotteet

0,5% 

Valetut putket ja osat

-7,7% 

Lattiatasoitteet/lateksit/märkätilamateriaalit

3,0% 

Sisävärit/tasoitteet/lasikuitutapetit

-4,0% 

Eristeet/mineraalivillat

2,2% 

Raudat/metallit/kiinnitysmateriaalit

1,8% 

Kaapelit ja johdot

0,0% 

Kemialliset-tekniset tuotteet

2,8% 

Keraamiset tuotteet

0,8% 

Linoleumi

5,4% 

Betonin ja muurauksen materiaalit

4,6% 

Parketti ja laminaattilattia

-6,1% 

Muovimatot

-1,3% 

Muoviputket ja osat

2,1% 

Profiloitu pelti

0,0% 

Puhdistuslaitteet

5,7% 

Saniteettiposliini

3,9% 

Puutyöt/kaapit/ovet ym.

0,4% 

Sahattu puutavara

3,0% 

Paperitapetit

8,5% 

Tekniset varusteet

5,1% 

Tekstiilimatot

0,5% 

Puupohjaiset levyt

0,4% 

Eristekerrostarvikkeet/solumuovit

3,0% 

Ulkovärit

7,4% 

Kodinkoneet

6,4% 

Lasikuitutapetit/korkealuokkaiset tapetit

6,8%