Tämä AutoReplyn sääntö mahdollistaa vakuutusyhtiölle kuvien määrän tarkistamisen ja varmistamisen MEPS-hankkeessa. Jos määritelty ehto kuvien määrästä hankkeessa ei täyty, kustannuslaskelma hylätään ja urakoitsijaa pyydetään lisäämään hankkeeseen kuvia.


Sääntö huomioi kuvat, jotka on lisätty hankkeeseen tarkastuksen jälkeen ja jotka on liitetty tai tallennettu yhteen tai useampaan tilaan MEPS-hankkeessa. Kuvia, joita ei ole tallennettu hankkeen tiloihin, ei sääntö huomioi.


Jos hanke sisältää 3 eri tilaa (esim. keittiö, eteinen, makuuhuone), AutoReply-sääntö ottaa huomioon kaikkien näiden 3 tilan kuvien yhteismäärän.


Sääntö huomioi sekä työtilauksessa otetut että manuaalisesti ladatut kuvat, kun ne on liitetty yhteen tai useampaan tilaan.



Vahingonhoitoprosessi - tilojen ja kuvien määrittäminen hankkeessa


  1. Vakuutusyhtiö kutsuu tarkastusyhtiön MEPS-hankkeeseen ja pyytää tekemään vahinkotarkastuksen.
  2. Tarkastusyhtiö hyväksyy kutsun ja suorittaa vahinkotarkastuksen, jossa määrittää tilat, joita vahinko koskee, ja lähettää tarkastusraportin vakuutusyhtiöön päätettäväksi.
  3. Vakuutusyhtiö tekee (myönteisen) päätöksen vahingon korvattavuudesta ja kutsuu hankkeeseen pääurakoitsijan.
  4. Pääurakoitsija hyväksyy hankekutsun ja lisää hankkeeseen yhteyshenkilön.
  5. Hankkeessa pääurakoitsijan yhteyshenkilö
    1. Aktivoi tilat kustannuslaskelmassa.
    2. Lisää purkutyötilauksen (ja mahdolliset muut työtilaukset) sekä osoittaa työtilauksen yhdelle tai useammalle rakentajalle.
  6. Rakentaja (purkutyöntekijä), jolle työtilaus on osoitettu, suorittaa purkutyön sekä dokumentoi mobiililaitteellaan purkutyön kuvin ja muistiinpanoin MEPSin työtilaussovelluksessa (work.meps.net) tiloittain. Kuvat tallentuvat suoraan aktivoituihin tiloihin.
  7. Pääurakoitsija tekee seuraavaksi kustannuslaskelman ja lähettää tämän vakuutusyhtiöön päätettäväksi.
  8. AutoReply tarkistaa, onko hankkeessa riittävästi kuvia vakuutusyhtiön määrittelemän AutoReply-kuvankäsittelysäännön mukaisesti. AutoReplyn sääntö tarkistaa vahinkotarkastuksen jälkeen lisättyjen kuvien yhteismäärän hankkeen tiloissa.