Päätös laskelmasta tulee tehdä tarkastusnäkymässä. Päätöstä laskelmasta ei voi tehdä hankkeen laskelmassa.


Tarkastusnäkymään siirtyäksesi hankkeessa sivulla Tietoja hankkeesta klikkaa mustaa Avaa tarkastelu -painiketta.



Tarkastusnäkymä näyttää hankkeesta luontipäivämäärän (pvm + kellonaika) mukaisen tilanteen laskelmasta ja hankkeesta. Päätös laskelmasta tulee tehdä tässä tarkastusnäkymässä. 


Siirry tekemään laskelmasta päätöstä klikkaamalla Tee päätös.



Koko laskelman hyväksyminen 


Klikkaa Hyväksy, kirjoita Viesti-kenttään mahdollinen viesti vastaanottajalle (laskelman päätettäväksi lähettänyt) ja klikkaa Tallenna.



Koko laskelman hylkääminen


Klikkaa Hylkää, kirjoita Viesti-kenttään mahdollinen viesti vastaanottajalle (laskelman päätettäväksi lähettänyt) ja klikkaa Tallenna.


Jos valitset Hyväksy nämä, mutta hylkää laskelma, hyväksyt kaikki laskelman koodirivit, mutta hylkäät laskelman.



Laskelman osittain hylkääminen / hyväksyminen


Klikkaa laskelmakoodirivin päässä olevaa "peukalo alas" -kuvaketta, kun haluat hylätä laskelmakoodirivin kommentein.



Tällöin avautuu kommenttikenttä. Kirjoita tekstikenttään kommenttisi ja klikkaa Hylkää. Tällöin kyseisen laskelmakoodirivin "puhekupla" -kuvake muuttuu oranssiksi, eikä kirjoitettua kommenttitekstiä voi enää poistaa. Päätöksen vastaanottava urakoitsija näkee myös kommenttitekstin.



Voit myös hylätä useamman rivin kerralla valitsemalla rivit ja laskelma yläosasta Hylkää. Tällöin et voi kirjata laskelmakoodirivikohtaisia kommentteja.



Voit myös hylätä ja hyväksyä laskelmakoodirivit yksitellen.



Edellä olevista toimintatavoista riippumatta klikkaa laskelmarivikohtaisten toimenpiteiden jälkeen oikean yläkulman sinistä Tee päätös -painiketta.  


Avautuvassa näytössä klikkaa Hylkää, kirjoita Viesti-kenttään mahdollinen viesti vastaanottajalle (laskelman päätettäväksi lähettänyt). 


Näkymässä oleva teksti Tarkastamattomia koodeja x kpl ilmoittaa niiden laskelmakoodirivien määrän, joita et ole tarkastanut (hyväksynyt tai hylännyt). Jos haluat hylätä ne laskelmakoodirivit, jotka olet laskelmassa hylännyt, ja hyväksyä ne laskelmakoodirivit, jotka olet laskelmassa hyväksynyt tai joita et ole tarkastanut (hyväksynyt / hylännyt), valitse Hyväksy nämä, mutta hylkää laskelma. Tällöin hylkäät ne laskelmakoodirivit, jotka olet laskelmassa hylännyt, ja hyväksyt ne laskelmakoodirivit, jotka olet laskelmassa hyväksynyt tai joita et ole tarkastanut, mutta hylkäät laskelman. Lopuksi klikkaa Tallenna.


Kun urakoitsija korjaa laskelman ja lähettää sen uudelleen päätettäväksi, ovat laskelman hyväksytyt laskelmakoodirivit vihreitä ja tarkastamattomat rivit ilman väriä.