Muutoksia MEPS-koodeissa

MEPS-datanhallinta on toteuttanut useita muutoksia laskelmakoodien puurakenteessa, mm. uusi puurakenne lämpöeristykselle, uusi otsikko (Toimenpiteet) työkappaleisiin kohdistuville erilliselle toimenpiteille ja rei’ityksen uusille koodeille.

 

Lämpöeristys
Laskelman puurakenteessa lämpöeristyskoodeilla on uusi rakenne, joka helpottaa oikeiden koodien löytämistä. Myös uusia materiaalityyppejä on valittavissa, ja esim. työkappaleille, jotka sisältävät kaksi eristyskerrosta, on nyt mahdollista valita materiaali kerroksittain. Analyysien perusteella joidenkin lämpöeristyskoodien työmäärää on muokattu. Uutta on myös se, että lämpöeristys löytyy nyt myös ryömintätilalle kohdassa pohja-, perustus- ja muuraustyöt.

 

Toimenpiteet
Koodiston rakentamisen uusi logiikka esitellään tässä julkaisussa ottamalla käyttöön otsikko Toimenpiteet. Tämän otsikon alle kokoamme työkappaleisiin kohdistuvat erilliset toimenpiteet. Nämä ovat täydentäviä toimenpiteitä, jotka eivät sisällä koko rakenneosan käsittelyä, kuten uusiminen ja purku. Ensimmäinen esiteltävä toimenpide on rei’itys. Tulevissa päivityksissä siirretään puurakenteessa lisää työkappaleita aikaisemmilta paikoiltaan kohtaan Toimenpiteet.

 

Rei’itys
Rei’ityskoodit siirretään otsikon Toimenpiteet alle, joka sijaitsee asianomaisen rakenneosan alla. Tämän siirron yhteydessä on rei’itykselle myös luotu uusia koodeja. Koodi suurelle reiälle poistetaan ja korvataan laskelmassa koodilla Purku pinta. Rei’ityskoodi koskee jatkossa reikiä aina 7 dm2:iin saakka. Uusia rei’ityskoodeja on myös useamman kerroksen omaaville rakenteille.

 

Päivitetty ulkoasu

Olemme päivittäneet Vakuutusasia-sivun ulkoasua.

 

Kuvien kääntäminen muokkaus- / piirrostyökalussa

Kuvien kääntäminen on nyt mahdollista kohdan kosteuspöytäkirja / pohjapiirros uudessa muokkaus- / piirrostyökalussa.