Laskelmakoodin kommentointi

Jos jotain MEPS-laskelmakoodia pitäisi mielestäsi kehittää, voit kommentoida koodia laskelmassa. Kommenttisi välitetään MEPS-datan hallinnasta vastaaville ja se huomioidaan MEPS-datan (työkappaleet, materiaalit, koodit jne.) kehitystyössä. Tämän toiminnon avulla CAB kerää dataa kehitystyön tueksi, ja ottaa kommentoijaan yhteyttä ainoastaan silloin, jos CAB tarvitsee kommenttiin liittyen lisätietoja.

Valitse koodi, jota haluat kommentoida ja toimintovalikosta puhekuplakuvake kirjoittaaksesi kommenttisi. Voit kommentoida vain yhtä koodia kerralla.

Mikäli sinulla on kysymyksiä esim. laskelmakoodin käytöstä tai sisällöstä, ota edelleen yhteys tuotetukeemme: support@meps.fi tai 020 730 2300.

Mahdollisuus vaihtaa kameranäkymää tarkastussovelluksessa

Tarkastussovelluksessa voit Android-laitteissa valita käytätkö tarkastussovelluksen kameraa vai käyttämäsi laitteen kameraa.

MEPS-materiaalihintojen päivitys

MEPSin materiaalihintoja on päivitetty, koska materiaalien markkinahinnoissa on tapahtunut muutoksia. Oheisesta luettelosta on nähtävissä materiaaliryhmien materiaalihintojen keskimääräiset muutokset. Oikeiden materiaalihintojen saamiseksi MEPS-hankkeisiin suosittelemme käyttämään sovittuja ja/tai omia materiaalihinnastoja, koska yleensä ne vastaavat parhaiten todellisia materiaalikustannuksia.

Materiaaliryhmä

Muutos

Materiaaliryhmä

Muutos

Betonin ja muurauksen materiaalit

Parketti ja laminaattilattia

Eristeet / mineraalivillat

Profiloitu pelti

Eristekerrostarvikkeet / solumuovit

Puupohjaiset levyt

Kaapelit ja johdot

Puutyöt / kaapit / ovet ym.

Kemiallis-tekniset tuotteet

Raudat / metallit / kiinnitystarvikkeet

Keraamiset tuotteet

Sahattu puutavara

Kipsituotteet

Saniteettilaitteet

Kodinkoneet

Saniteettikalusteet

Kupariputket ja osat

Sisävärit / tasoitteet / lasikuitutapetit

Lasikuitu- / korkealuokkaiset tapetit

Sähköasennusmateriaalit

Lattiatasoitteet / lateksit / märkätilamateriaalit

Taitelistat - sinkitty

Linoleumi

Tekniset laitteet

Muovimatot

Tekstiilimatot

Muoviputket ja osat

Ulkovärit

Paperitapetit

Valetut putket ja osat