Ilmoitus hankkeesta, johon ei enää ole pääsyä

Nyt on hankkeessa mahdollista lopettaa keskustelun seuraaminen ja merkitä viestit luetuksi ylävalikossa, myös hankkeissa, joihin käyttäjällä ei enää ole pääsyä. Näin on mahdollista poistaa ilmoitukset hankkeesta, jossa on esim. kirjoittanut viestin, mutta sen jälkeen hylännyt hankekutsun. 


Ilmoitusasetusten ryhmittely

Olemme selkeyttäneet ilmoitusasetusten yleisnäkymää jakamalla ilmoitukset nimettyihin ryhmiin, jolloin niiden valinta on helpompaa.


Enemmän tietoa Työtilaukset Betan tapahtumissa

Työtilaukset Beta -toimintoa on kehitetty. Sovelluksen tapahtumiin kirjataan tiedot työtilauksen muistiinpanoihin ja kuviin tehdyistä toimenpiteistä.


Yhteyshenkilöiden vaihtamista useissa hankkeissa muutettu

Aikaisemmin mahdollistimme yhteyshenkilön muuttamisen kerralla useassa hankkeessa. Ongelmaksi kuitenkin muodostui tilanne, jossa yritys oli hankkeessa osapuolena useassa roolissa, joissa oli eri yhteyshenkilöt, jolloin kaikkien roolien yhteyshenkilöt vaihtuivat uudeksi yhteyshenkilöksi. Olemme nyt muuttaneet toiminnallisuutta siten, että yhteyshenkilön vaihto koskee vain valittua henkilöä.


Piirin laskenta laskelmassa 

Olemme parantaneet piiriin perustuvien koodien laskentatapaa siten, että se noudattaa samaa logiikkaa kuin pinnoille käytettävät koodit. Nyt piirin arvo lasketaan sen perusteella, missä kohdassa laskelmaa koodi sijaitsee, eikä sen perusteella, missä kohdassa puurakennetta koodi sijaitsee. 


MEPSin sähköposti vaihtuu – varmista, että sähköpostit tavoittavat sinut! 

Touko-kesäkuussa MEPS-järjestelmän sähköpostiosoite vaihtuu. Siksi pyydämme varmistamaan, että MEPSin sähköpostit tavoittavat vastaanottajat, jotta tärkeitä tietoja hankkeesta ei menetetä. MEPSin sähköpostit lähetetään osoitteesta no-reply@cabgroup.net. Mikäli viestit ohjautuvat roskapostilaatikkoon, määrittele ne ohjautumaan Saapuneet-kansioon. Sähköpostin tarjoajan vaihtuminen on yksi useista toimista, joita CAB on toteuttanut GDPR-asetuksiin ja henkilötietojen turvalliseen käsittelyyn liittyen.


MEPS-materiaalien hintojen päivitys 

Keväällä on materiaalien markkinahinnoissa tapahtunut muutoksia. Tästä syystä myös MEPSin materiaalihintoja päivitetään tämän versiojulkaisun yhteydessä. Hintamuutosten selventämiseksi on alla lista yleisimpien materiaaliryhmien hintojen keskimääräisistä %-muutoksista.

Hintamuutokset eivät koske Suomen materiaaleiksi muutettuja jalkalistoja koodeissa:

  • LATTIA > Jalkalista ja muut listat > Jalkalista > Sileä jalkalista
  • LATTIA > Jalkalista ja muut listat > Jalkalista > Koristejalkalista

Haluttujen hintojen käyttämiseksi MEPS-hankkeissa suosittelemme käyttämään sovittuja ja/tai tuotuja materiaalihinnastoja. Yleensä aina sovitut ja/tai tuodut hinnat vastaavat parhaiten todellisia materiaalikustannuksia hankkeessa. Mikäli tarvitset perehdytystä omien hinnastojen tuomisesta MEPSiin, ota yhteys vesa.rikka@cabgroup.fi tai 045 219 9905.

 

 

 

 

Materiaaliryhmä

%-muutos

Kupariputket ja osat

4%

Sähköasennusmateriaalit

2%

Taitetut listat/yksityiskohdat - sähkösinkitty

1%

Kipsituotteet

5%

Valetut putket ja osat

3%

Märkätilojen materiaalit

-1%

Sis.väri/tasoite/lasikuitutapetti

4%

Lämmöneristeet/Mineraalivilla

0%

Rauta/metalli/kiinnitysmateriaali

3%

Kaapelit ja johdot

12%

Kemiallis-tekniset tuotteet

5%

Keraamiset tuotteet

2%

Linoleumi

17%

Materiaali betonille ja muuraukselle

4%

Parketti ja laminaattilattia

1%

Muovimatot

-1%

Muoviputket ja osat

2%

Profiloitu pelti

9%

Saniteettilaitteisto

-7%

Saniteettiposliini

-18%

Puutyöt/Kaapit/Ovet ym.

7%

Sahattu puutavara

17%

Tapettipaperi

0%

Tekninen kalusto

5%

Tekstiilimatot

6%

Puupohjaiset levyt

4%

Tiivistystuotteet/Solumuovi

0%

Ulkoväri

0%

Kodinkoneet

5%

Lasikuitutapetit/erikoistapetit

-2%