Kirjanmerkki laskelmien löytämiseksi helpommin  

Tiettyjen laskelmien löytämisen helpottamiseksi voi laskelmiin liittää nyt kirjanmerkin, jolloin ne ovat haettavissa Aloitus-sivun Kirjanmerkit-välilehdeltä.


Mallit uudessa laskelmassa 

Mallien suodatus on parantunut uudessa laskelmassa. Mallin koodien suodattaminen on nyt laskelman tapaan mahdollista, jolloin voit helposti valita laskelmaan haluamasi koodit.


Tarkistus uudessa laskelmassa 

Nyt laskelman tarkistaminen on mahdollista myös uudessa laskelmassa. Sen sijaan nopean päätöksen tekeminen laskelmasta ei ole enää mahdollista, vaan Meps ohjaa tarkastusnäkymän tilannekuvaan, joka tallennettiin sillä hetkellä, kun laskelma lähetettiin päätettäväksi.

Koodeja voidaan hyväksyä tai hylätä tai tehtyjä päätöksiä voidaan muuttaa koodirivikohtaisesti, useampi koodi tai koko laskelma kerrallaan. Koodiriviä on mahdollista myös kommentoida päätöksen yhteydessä. Näytön oikeassa yläkulmassa on painike, joka näyttää lähetetyn laskelman viimeisimmän tapahtuman, ja sisältää linkin hankkeen tilannekuvaan.

Tarkastusnäkymässä on nyt sama suodatustoiminnallisuus kuin laskelmassa. Myös kooste hankkeesta on saatavilla. Päätöksen tekemiselle on erilliset painikkeet ja päätöksen yhteydessä koodia voi kommentoida. Koodeja ei ole enää mahdollista hyväksyä tai hylätä aktiivisessa laskelmassa, koska tarkistettava laskelmaversio on tilannekuva hetkestä, jolloin laskelma lähetettiin päätettäväksi.


Uusi toimenpide: Työt paikan päällä suoritettu
Olemme lisänneet toimenmitten Työt paikan päällä suoritettu, jota voidaan käyttää prosessin dokumentointiin, kun viimeinen urakoitsija on saanut valmiiksi asiakkaan luona tehtävät työt.


Sähköpostimallien vakioitu ulkoasu

Mepsistä käyttäjille lähetettyjen sähköpostien ulkoasuissa on ollut jonkin verran vaihtelua. Nyt ulkoasut on tarkistettu ja kaikki sähköpostit saavat yhtenäisemmän ulkoasun.


Markkinoihin vaikuttava muutos laatoitustoimialalla

Kuten aikaisemmin kerroimme ennakkotiedotteessa,  päivitetään Mepsin laatoitustoimialan koodisto sekä rakenteen että työmäärien osalta kesäkuun julkaisun yhteydessä. Uudistettuun koodistoon siirtymisen helpottamiseksi, mm. vakuutusehtojen ja sopimusten välttämättömien päivitysten toteuttamiseksi, ovat vanhat koodit käytettävissä Mepsissä 22.6.2020 sakka.