Mepsin laskentanäytöstä uusi versio – Beta-laskelma

Nyt voit käyttää parannettua versiota Mepsin laskennasta. Sitä kutsutaan Betaksi, ja sen kehitys ei ole vielä täysin valmis. Julkaisemme Betan saadaksemme käyttäjiltä palautetta sen vaiheittaisen kehityksen aikana.

Beta-laskentaa voi käyttää rinnakkain nykyisen laskennan kanssa. Betassa on jo nyt monia toiminnallisuuksia, jotka suurelta osin mahdollistavat laskentatyön tekemisen Betassa. Beta-laskennassa tehdyt toimet tallentuvat myös nykyiseen laskentanäyttöön, ja päinvastoin, joten molempien laskentanäyttöjen käyttö on mahdollista.

Luettelon käytettävistä toiminnallisuuksista löydät klikkaamalla näytön yläosan painikketta ”Beetaversiosta”. Tietoa viimeksi lisätyistä toiminnallisuuksista näet alla.

Ryhmän nimen muokkaaminen Beta-laskelmassa

Ryhmän (aikaisemmin Otsikko) nimen muokkaaminen on mahdollista Beta-laskelmassa.

Oman materiaalin muokkaaminen Beta-laskelmassa

Oman materiaalin muokkaaminen koodirivillä on mahdollista Beta-laskelmassa.

Koodien liittäminen Beta-laskelmassa

Kopioidut koodit voi liittää useamman kerran Beta-laskelmassa.

Koodin haku Beta-laskelmassa

Koodien haku on mahdollista Beta-laskelmassa. Haun tulos näytetään listana. Koodia hakiessa täytyy painaa Enter-näppäintä, jotta haku käynnistyy. Tieto koodin puurakenteesta on nähtävissä.

Internet Explorer

14.1.2020 alkaen Microsoft ei enää päivitä eikä tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää, jonka vakioselain on Internet Explorer. Tästä saattaa aiheutua, että Microsoft ei enää korjaa näihin liittyviä ohjelmavirheitä ja turvaongelmia. Tästä syystä Mepsissä käyttäjä saa kehotuksen käyttää toista selainta.

Parannuksia tarkastussovelluksessa

Tarkastuslomakkeen kysymyksiin on lisätty otsikot, jotta käyttäjille on selkeätä mihin kysymykseen milloinkin ovat vastaamassa. Sovellukseen on myös lisätty neljän erivärisen kolmion merkitystä kuvaavat tekstit.

Vakuutusehtojen tuo/vie-toiminto

Vakuutusehdot voi kopioida ja tallentaa, jolloin niiden lähettäminen toiselle organisaatiolle/kustannuspaikalle tallentamista/lisäämistä varten on mahdollista.

Vanhojen tehtävä- ja tietokorttien poistaminen

Yli kolme kuukautta vanhojen Tehtävät- ja Tiedot-korttien automaattinen poisto otetaan käyttöön. Kortteihin liittyvät tiedot säilyvät edelleen itse hankkeessa. Toteutuksen myötä käyttäjä voi keskittyä viimeisimpiin ja oleellisimpiin kortteihin.

Mepsin kirjautumissivulla uusi ulkoasu

Käytämme paljon aikaa varmistaaksemme, että Meps on turvallinen alusta työskennellä. Useimmat toimet ovat sellaisia, joita käyttäjät eivät huomaa, mutta seuraavan muutoksen todennäköisesti huomaaat. Tulemme parin viikon päästä nimittäin muutamaan kirjautumissivun. Kirjautuminen tapahtuu täsmälleen kuten ennenkin, mutta sillä on uusi ulkoasu.