Meps-julkaisutiedote


Hakutoiminnallisuus pääurakoitsijan sopimuksen löytämiseksi nopeammin

Nyt on mahdollista merkitä sopimusta laadittaessa, että osapuoli voi toimia pääurakoitsijana hankkeissa. Kyseinen sopimukseen tehtävä merkintä mahdollistaa tällaisten sopimusten hakemisen hakutekijällä ”Pätevyydet: Pääurakoitsija”. Voimassa olevissa sopimuksissa kyseinen kohta on oletusarvoisesti valittu. 

 

Laajuuden mittaus – uusi kartoituslomake

Laajuuden mittaus on uusi kartoituslomake, jota voidaan käyttää täydentämään esimerkiksi vesivahinkokartoitusta, tai itsenäisenä kartoituslomakkeena sekä vakuutuksiin liittyvissä että liittymättömissä vahingoissa. Lomake ei sisällä pakollisia kysymyksiä,

 

Tilojen parempi näkyvyys tarkastussovelluksen kuvagalleriassa

Kartoituksen tilat näkyvät nyt tarkastussovelluksen kuvagalleriassa, jossa niihin voi myös lisätä kuvia. Aikaisemmin kuvien lisääminen tiloihin oli mahdollista vain Tilat-osiossa jokaisen tilan kohdalla.

 

Päätös hyväksyttäväksi lähetetystä laskelmasta täytyy olla tehty ennen uuden laskelman lähettämistä

Kun urakoitsija on lähettänyt laskelman hyväksyttäväksi tilaajalle (vakuutusyhtiölle), täytyy tilaajan tehdä sen osalta päätös ennen kuin urakoitsija voi lähettää uuden laskelman samasta hankkeesta. Lähetä laskelma hyväksyttäväksi -painike ei ole valittavissa, jos tilaaja ei ole tehnyt päätöstä jo lähetetystä laskelmasta. Tämä selkeyttää laskelmien päätöskäsittelyä. 

 

Videot tarkastussovelluksessa

Jotta tarkastuksen dokumentaatio olisi niin selkeää ja toimivaa kuin mahdollista, on tarkastussovelluksessa mahdollista nyt ladata ja toistaa enintään 100 MB:n videoita.